22 juli, 2024

Deur plaatsen in een kozijn? Via deze stappen doe je dat

GLAZZ

Inhoud

Wil je graag weten hoe je een deur plaatst in een kozijn? Als je aan het klussen bent, kan het veel schelen om een aantal klussen zelf aan te pakken en het plaatsen van deuren hoeft zeker niet lastig te zijn. Wel moet je naar een aantal zaken kijken, want je moet bijvoorbeeld rekening houden met het materiaal van de deur die je wilt plaatsen. Zoek daarom van tevoren goed uit hoe de installatie van jouw deur in zijn werk gaat. Wij hebben de stappen daarom voor je op een rij gezet. Wil je een glazen deur in een kozijn plaatsen? Daar lees je hier meer over. 

Stap 1: welke maat en soort deur heb ik?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort deur dat je wilt aanschaffen. Zo zijn er veel verschillende soorten materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor traditionele, massieve deuren, of voor glazen deuren om de ruimte groter te laten lijken. Zeker wanneer je al een deurkozijn hebt, is het belangrijk om na te gaan of de deur daarbij past. Daarbij gaat het niet alleen om de look, maar ook om de maten. Veel deuren en kozijnen zijn gemaakt in een standaardmaat, maar dat is niet altijd het geval. 

Stap 2: De deuren klaarmaken voor installatie

Nadat je een deur hebt gekozen, is het belangrijk dat de deur en het kozijn worden klaargemaakt voor de installatie. Zo kan het zijn dat je de deuren moet bijschaven, zeker wanneer het om een houten deur gaat. Om ervoor te zorgen dat de breedte van de deur overal gelijk is, kun je het beste op verschillende punten meten. Zet duidelijke potloodlijnen neer voordat je begint met schaven en vergeet daarbij niet om de scharnieren uit te tekenen en ruimte daarvoor uit te beitelen. 

Stap 3: De deur in het kozijn zetten

Na het uittekenen en bijschaven van de deur kun je beginnen met het plaatsen van de deur. Eerst schroef je de scharnieren vast op de deur en vervolgens zet je hem op de juiste hoogte. Uiteindelijk kun je de deur vast zetten aan de omlijsting. Kies als laatste stap voor een bijpassende deurknop en zorg voor een geschikt slot voor op de deur. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn