27 februari, 2023

Test

Inhoud

Linkbuilding is en blijft een essentiële SEO-strategie voor iedereen die het verkeer wil stimuleren. Linkbuilding omvat het maken van inkomende links naar uw website vanaf externe sites met als einddoel het verhogen van jouw positie in SERP’s (pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines) en het vergroten van jouw geloofwaardigheid.

Het bouwen van links is echter niet eenvoudig. Het vereist werk en moet ethisch worden gedaan, anders wordt je gestraft door Google, en dat wil niemand. Het doel is om ‘white hat’-linkbuilding te oefenen: het proces van het creëren van een basis van organische, relevante en waardevolle links die de gebruikerservaring verbeteren. Aan de andere kant gebruikt ‘Black hat’ linkbuilding spam tactieken als een snelle poging om SEO te verbeteren. Vermijd deze tactieken koste wat het kost.

Laten we dus eens kijken en enkele tips voor het bouwen van links delen en beginnen met het creëren van natuurlijke, inkomende links die een integrale pijler zullen zijn van jouw algehele SEO-strategie.

10 linkbuilding tips

Het bouwen van een betrouwbare basis voor jouw linkbuilding-campagne begint met diversiteit: links moeten uit een breed scala aan bronnen komen, niet slechts uit een of twee. Kwaliteitslinks worden ook beloond: gerenommeerde sites die door Google als belangrijk worden beschouwd, hebben de voorkeur. En tot slot, kwantiteit. Hoe meer verbindingen, hoe beter, uiteraard altijd met het oog op kwaliteit.

Hier zijn 10 tips voor het bouwen van links die je kunt gebruiken om uw resultaten in Google te verbeteren:

1. Zoek naar links

Dit kan zijn voor iedereen die je kent of niet kent, persoonlijk of online, die een relevante site of blog heeft die op de een of andere manier verband houdt met de inhoud of het product dat jij aanbiedt. Het zoekwoord is hier relevant, aangezien Google je alleen beloont als de site enige betekenis heeft. En als de inhoud die jij produceert inderdaad van waarde is, zoals bijvoorbeeld een geweldige instructievideo, zullen anderen graag naar jouw linken bij het maken van hun eigen inhoud. Een eenvoudige zoekopdracht naar inhoud binnen uw niche of die jouw zoekwoorden bevat, zal potentiële linkpartners onthullen. Stuur ze een e-mail of bericht met de link (s) in kwestie en vraag ze deze op te nemen in toekomstige inhoud. Sommigen zullen je graag van dienst zijn, omdat het hun werk gemakkelijker maakt.

2. Neem contact op met de personen waarnaar je linkt of die je noemt. 

Tijdens het maken van jouw eigen inhoud zal je ongetwijfeld linken naar die van anderen. Een eenvoudige en effectieve (en natuurlijke) strategie is om contact op te nemen met degenen aan wie je een link hebt gelegd en hen hiervan op de hoogte te stellen. En natuurlijk als kanttekening vragen of ze de gunst kunnen teruggeven. Dit opent een dialoog en zolang je niet te opdringerig bent, zou je kunnen uitgroeien tot een link exchange match made in heaven.

3. Gastbloggen

Een beproefde strategie voor het opbouwen van links, gastbloggen is niet zo nuttig als vroeger, maar heeft nog steeds zijn plaats. Gast bloggen omvat, zoals de naam al aangeeft, het schrijven van een blogpost voor een andere site in jouw niche en het opnemen van een link naar jouw eigen inhoud. Wees zeer selectief over sites waarop je publiceert; degenen die alles en iedereen accepteren, zijn de moeite niet waard. Gastbloggen kan ook wederzijds voordelige koppelingsrelaties ontwikkelen.

Wil je gastbloggen voor deze website? Laat het weten in een reactie onder dit blog of neem contact op.

4. Probeer bloggers te vinden

Probeer bloggers in je niche te vinden waarmee je een partnerschap kunt aangaan. Followerwonk is een Moz-tool die het vinden van invloedrijke bloggers veel gemakkelijker maakt. Zoek gewoon naar jouw onderwerp en je krijgt een lijst met prominente bloggers in jouw niche terug. Je kunt de resultaten vervolgens downloaden als CSV-bestand en zien welke contactgegevens er zijn. Vanaf hier is het wederom een ​​kwestie van contact opnemen en om links vragen.

5. Podcast- of tekstinterviews

Podcasts maken een explosieve groei door en er zijn podcasters voor zowat elk onderwerp. Je kent er waarschijnlijk al een paar in uw specifieke branche. En ze zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante gasten. Met optredens op

Facebook
Twitter
LinkedIn