22 juli, 2024

Wat kan een webdesign bureau allemaal voor je betekenen?

Inhoud

Heb je een leuk bedrijfje, dan hoort daar natuurlijk ook een geweldige website bij! Klanten trekken gebeurt tegenwoordig grotendeels via het internet. Door middel van online advertenties komen die dan op je website terecht, en die moet natuurlijk de klant ervan overtuigen om een aankoop te doen. Net als bij reclames die je op televisie tegenkomt, zijn er trucjes die ervoor zorgen dat een website zo aantrekkelijk mogelijk wordt. Als je daar zelf heel weinig verstand van hebt, kan je een webdesign bureau inschakelen. Die zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van de mooiste online omgevingen.

Wanneer schakel je een webdesign bureau in?

Een webdesign bureau huur je in voor het ontwerpen van je website. Dit zal gaan over de vormgeving, waar de tabjes komen en waar informatie te zien zal zijn. Daarnaast zal ook de gebruikerservaring onder de loep genomen worden. Is de inlog-knop goed zichtbaar en zit die op een logische plek? Is de tekst groot genoeg, of moet het juist wat kleiner op beeld verschijnen? Dit kan allemaal aangepast worden.

Het eerste gesprek zal de basis leggen voor de samenwerking. Welke wensen heb jij als bedrijf voor je website en wat kan de webdesigner voor je doen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet zo goed weet wat er moet veranderen, alleen dat er weinig verkeer te zien is op je domein. Een webdesign bureau helpt je dan ook om te ontdekken wat er beter kan. Zo wordt je website een uitnodigende plek die veel mensen even zullen bezoeken.

Welke taken voert een webdesigner uit?

Een webdesigner is als eerste gespecialiseerd in het ontwerpen van een website. Als je vanaf nul begint, zal er een hoop moeten gebeuren. Je kunt dan vanaf het ontstaan van je website een webdesigner inhuren, die je de juiste begeleiding geeft als het om je online domein gaat. Die kan je helpen met het ontwikkelen van je eigen stijl en ontwerp. Heb je bijvoorbeeld een hoop pagina’s nodig met informatie over een product, dan krijgen die de beste lay-out. Ga je gebruik maken van een lidmaatschap functie waarbij klanten een eigen inlogpagina nodig hebben? Dan krijgt die ook de volle aandacht.

Een webdesigner neemt de wensen van jou als eigenaar, maar ook de wensen van potentiële klanten in acht. Heb je bijvoorbeeld al een website, maar zie je dat er weinig mensen op afkomen? Een webdesigner zal je uitleggen wat er beter kan. Lettergrootte aanpassen, of links verplaatsen naar logische plekken, alles is mogelijk! Ook als je nog geen samenhangend thema op je website hebt, zal de webdesigner die voor je ontwikkelen. Het is hartstikke belangrijk dat een website aantrekkelijk is voor de klant, maar ook dat deze gemakkelijk te navigeren is. Als je te lang bezig bent met iets zoeken op een webpagina, ga je natuurlijk snel naar een andere!

Wat maakt een website aantrekkelijk?

Wat een website aantrekkelijk maakt, is de esthetische waarde en de functionaliteit. Net als met lekker eten, maken mooie vormen en kleuren een website ook aantrekkelijk. Als er weinig te beleven valt voor de ogen is het snel saai en klikt de potentiële klant snel weg. Het ligt aan je thema en aan jouw merk, wat bij de website past. Heb je bijvoorbeeld een fysieke locatie waar mensen al langs kunnen komen? Dan is het logisch om dezelfde stijl aan te houden op de website. Zo sluit het allemaal goed op elkaar aan en is het herkenbaar voor de klant.

Naast de esthetiek, is de bovengenoemde functionaliteit ook van cruciaal belang. Als iets moeilijk is om te navigeren probeer je het elders gewoon weer. Een moeilijke website kan veroorzaakt worden door onduidelijke letters, knoppen of kleuren. Als je informatie niet kunt lezen, of als de zoekbalk nergens te bekennen is, ga je hier niet je geld besteden.

Facebook
Twitter
LinkedIn