22 juli, 2024

Makkelijk en veilig een huis verhuren met dank aan de verhuurmakelaar

Inhoud

Zelf een huis verhuren kan ontzettend lastig zijn. De overheid stelt allerlei regels, en wanneer u een hypotheek heeft kan ook de bank nog eens lastig doen. Bovendien zijn de regels voor de verhuur van een eigen woning ook nog eens verschillend in allerlei gemeenten: een puntensysteem, een maximaal verhuurpercentage in een wijk, enzovoort, enzovoort. Het kan erg lastig zijn om volgens de regels een goede verhuur te sluiten. Een huis verhuren Rotterdam is daar geen uitzondering op. Wie hoopt dat het alleen een kwestie is van de sleutel afgeven komt bedrogen uit. Gelukkig bestaan er steeds meer verhuurmakelaars die kunnen helpen bij het sluiten van een goede deal. 

Alles volgens de regels 

Een verhuurmakelaar voert verschillende taken uit, waar jij als particuliere verhuurder anders veel tijd in zou moeten steken. Kennis van de lokale wet-en regelgeving is een voorbeeld hiervan: omdat dit werk voor hen een dagtaak is, weten zij precies wat wel mag en wat niet mag. Bovendien kunnen zij hierdoor juridisch bindende overeenkomsten opstellen, die precies zijn aangepast aan jouw wensen en eisen voldoen. Een standaardcontractje van internet of een zelf opgemaakt contract voldoet vaak niet. Een waterdicht contract kan je helpen in het geval er problemen ontstaan tussen jou en de huurder, bijvoorbeeld wanneer hij of zij de huur niet overmaakt. 

Een stukje extra zekerheid en comfort 

Overigens is de kans dat dit gebeurt bij het samenwerken met een verhuurmakelaar wel een stukje kleiner. Een grondige identiteitscontrole, een antecedentenonderzoek en een credit check – vaststellen of de huurder de huur wel of niet zou kunnen betalen- horen bij het takenpakket van de verhuurmakelaar. Ook kan een verhuurmakelaar de reparaties en het onderhoud op zich nemen. Dit is een een mooie oplossing wanneer je zelf bijvoorbeeld enige tijd in het buitenland zit, en je niet teveel met je zaken in Nederland bezig wil houden. Het is uiteraard goedkoper om alles zelf te doen, maar geen zorgen hebben is ook heel wat waard. 

Verhuren aan expats eenvoudig gemaakt 

Tot slot: als specialist in het verhuren van woningen is de kans op het vinden van een geschikte huurder bij een verhuurmakelaar veel groter. Net als een verkoopmakelaar plaatst hij of zij  professionele foto’s van het huis op de website. Bovendien heeft een verhuurmakelaar een groot, soms internationaal, netwerk. Ideaal als jij je woning wilt verhuren aan exats. Zij zijn vaak erg geïnteresseerd in huizen die (tijdelijk) te huur komen te staan. Wanneer je geïnteresseerd bent in het verhuren van je huis, neem dan vooral contact op met een verhuurmakelaar. Zij helpen je graag verder. 

Facebook
Twitter
LinkedIn